Ett litet filmtips sådär på kvällskvisten.Les Aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec av Luc Besson är en fabulös film om fransk humor faller en i smaken, och det är en löst baserad filmatisering av Jacques Tardi's serienoveller från sjuttio. Mademoiselle Adèle (Louis Bourgoin) kör sitt eget race som den kvinnliga huvudrollen; istället för att slåss med motståndarna i slick tighta trikåer med urringning lika djup som grand canyon, tar hon hand om allt prydd i sin nonchalanta glans, sitt paraply och sina långa 1900-talskjolar. Som en mix av Mary Poppins och Lara Croft, skulle man kunna säga.
Hon är en bästsäljande författare som skriver om sina äventyr runtom i världen, det dock ingen vet är att hon letar efter något speciellt på dessa resor. Det är ingen Indiana Jones-eskapad som man skulle kunna tro vid första syn, även om det finns liknande kännetecken (gravar, mumier, guld och onda män i trenchcoats). Denna film är i en annan stil. En rätt så fånig stil, med odugliga polisstyrkor, stora karaktiserade mustascher och en pterodaktyl.
Men den är rolig, och jag rekommenderar den verkligen.

Kommentarer
Postat av: Yorupi

Oj! Det lät jätteintressant! O3O Franska filmer brukar vara awesome!

Vart kan man få tag på den? :D

Skulle rekommendera en film som heter Claude & Maude (eller något i den stilen, minns inte helt T_T) Men den är iallafall jätterolig! Och Fransk! Handlar om en ung kille som gillar att gå på begravningar och blir kär i en gammal dam :)! Fin och rolig film :D!

// Jorie/Jörunn

2011-01-24 @ 00:12:57
URL: http://yorupi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0